9 augustus 2008

Het doel van het Reikisysteem van Mikao Usui

Ons eigen levensgeluk en dat van anderen vergroten en versterken.

Volgens Mikao Usui zijn deze leefregels de sleutel tot een vredig en gelukkig leven.
Moreel gezien zijn deze leefregels vergelijkbaar met andere leefregels uit andere spirituele hoeken. De leefregels van de Usui Reiki Ryoho methode zijn bedoeld om ons te helpen bewust te worden van onszelf en daarmee in staat te zijn ons functioneren als mens te verbeteren, ons lichaam en energiekanalen te zuiveren, zodat de levensenergie vrijelijk kan doorstromen, en ons als het ware 'op te tillen' naar een hoger niveau.

De toevoeging 'voor vandaag' komt voort uit de gedachte dat men dit soort idealen slechts stap voor stap kan verwerven, door een voortdurende (be)oefening met aandacht en diepe intentie.
Eigenlijk inspireert Mikao Usui je met deze leefregels om ze toe te passen op het enige moment wat telt, het enige moment dat werkelijk bestaat: in het Nú.
Elk moment dat je leeft in deze bewustwording - is een manier om aan jezelf te werken. Niet met de bedoeling de leefregels als een last te gaan beschouwen, maar eerder als een leidraad om je bewust te worden van je emoties en wat ze met je doen. Ze geven je inzicht in de persoon die je bent.